Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Kopper og bioterrorrisme
På grund af terroristangrebet i USA i efteråret 2001, er det kommet fokus på såkaldt bioterrorrisme, dvs. terrorisme med biologiske våben som f.eks. farlige bakterier og virus.

Kopper
  • Det sidste tilfælde var i 1977 i Somalia og i 1980 erklærede WHO at kopper var udryddet. I dag findes koppevirus hos CDC, Atlanta, USA og Institute for Viral Preparations, Koltsovo, Rusland.
  • Man har besluttet indtil videre ikke at ødelægge eksisterende beholdninger af koppevirus. Rygter om at koppevirus findes andere steder, kan ikke bekræftes.
  • Koppevaccinen har ikke kunnet købes siden 1983, og er ikke længere registreret.
  • USA’s Public Health service opbevarer stadig et lager på ca. 15 mil. doser vaccine.
  • Vaccinen blev tidligere kun leveret kun til laboratorier hvor man arbejder med virus tilhørende koppevaccinevirus familien, og er et almindeligt værktøj i bioteknologisk sammenhæng.
  • I efteråret 2002 begyndte U.S.A. at vaccinere sundhedsperonalemod kopper, for at sikre at der findes immune persone i tælde af et angreb med kopper.Efter vaccination af over 32.000 personer er man blvet opmærksom på bivikrninger i form af infektion i hjertet (myokarditis) som har medført enkelte dødsfald (Kilde: C.D.C.).


Yderligere oplysninger:
Koppevaccine

Yderligere om bioterrorisme
CDC Bioterrorism Preparedness and Response
og
Bakterier og kemiske stoffer til biologisk krigsførelse


Redigeret 17. april 2003