Rejsedoktor - Vaccination og beskyttelse mod malaria

Søg
Forsiden Kontakt os Sitemap Printvenlig side
Influenza A/H1N1: 1 November
1. november 2009
Skandinavien
Antallet af tilfælde forsætter med at stige. Norge rapporterer, at 27 patienter ligger på intensiv afdeling sammenlignet med ingen fra Sverige og Finland og én fra Danmark. Der er rapporteret 11 dødsfald i Norge, 2 fra Sverige, 1 fra Island og Finland hver og ingen fra Danmark.
Det høje antal dødsfald i Norge skyldes sandsynligvis, at pandemien har nået at sprede sig mere i Norge og gøre flere syge end i den øvrige skandinaviske lande, og betyder ikke nødvendigvis, at virus har ændret sig og er bevet mere aggressivt.

Kilde: ECDC

U.S.A
 • Visits to doctors for influenza-lignende sygdom forsætter med at stige stejlt, og er meget højere end hvad der forventes for sæsoninfluenza på dette tidspunkt af året.
 • Totalt antal indlagte patienter med infleunza er også højere end hvad man ser under sæsoninfleunza udbrud, og er fortsat højest for børn i alderen 0-4 år.
 • Der er rapporteret 22 dødsfald hos børn årsaget af H1N1 i den forløbne uge.

  Kilde: CDC

  Danmark
  H1N1 vaccine i Danmark leveres i uge 45 som starter d. 2 november.

  Kilde: Statens Seruminstitut

  Kommentar
  Det må formodes at pandemien er længere frenmskreden i Norge end i de øvrige Skandinaviske lande. hvis det er rigtigt kan man forvente at pandemien rammer danmark og Sverige i løbet af de kommende uger.
  Det er vigtigt, at man kontakter sin egen læge snaret for at blive vaccineret, hvis man tilhører en af de risikogrupper, Sundhedsstyrelsen har defienret.